Oprichtsters - Zefanja VermeulenZefanja Vermeulen

Mede-oprichter DM&P, trainer, coach.
Eigenaar Zefanja Coaching.
Eigenaar Equine Studies inside -out horses.

Zefanja  als persoon
Eerlijk, open, direct, sensitief, daadkrachtig, doorzetter, optimist. Ik heb van mijn hoog sensitiviteit een kwaliteit gemaakt en wat ik uitdraag is transparantie in communicatie verbaal versus non -verbaal.

Wat inspireert Zefanja
Als mensen echt met passie leven, als ze ergens 100% voor kunnen en durven gaan. Dat je op kunt staan na een traumatische gebeurtenis of een vastloper en dan weer vol energie en moed een nieuwe richting in je leven in kunt gaan. Dat je kunt en durft uit te spreken waar jij voor staat. Dat je openlijk van iemand kunt houden.

Wat drijft Zefanja als trainer bij Dialoog Tussen Mens en Paard
Door mijn kwaliteiten te combineren met de kwaliteiten van de paarden kan ik mensen veel sneller handvatten geven voor het weer op de rit krijgen van hun leven. Ik ben altijd op zoek naar de persoonlijke ontwikkeling van mensen om hen zelf naar grotere hoogtes te brengen. Wat mij nog meer drijft is de ongelooflijke, bijzondere, eerlijke, open samenwerking met Jessica en Tamara.

Haar specialiteit als trainer

  • Ik kan uit complexe problematiek de essentie halen.
  • Ik kan liefdevol confronteren.
  • Ik geef mij voor de volle 100% in het delen van kennis.

Jessica Krul

Oprichtsters - Jessica KrulMede-oprichster DM&P, trainer, coach.
Eigenaar  Refuel centrum.
Inspirator bij Teeth and Steel sieraden met haar en tanden van dier(bare)

Jessica als persoon
Inspirator, vol humor, oprecht, gedreven, creatief, liefdevol, volhouder, optimist. Ik houd van heldere en pure communicatie.
Ik heb van het verlangen en vinden van mijn eigen vrijheid mijn kwaliteit gemaakt. Zo kan ik mensen helpen inzien hoe vrij het leven eigenlijk is. Mijn aangeboren liefde voor mens en dier zal altijd zichtbaar en voelbaar zijn en in elk moment gedeeld worden.

Wat Jessica inspireert
Dat niets hoeft te blijven zoals het ooit was. Het voor 100% volgen van mijn innerlijke drive om terug te gaan naar de oorsprong van ons bestaan. Van daaruit kan ik zien waar ik mensen en paarden kan helpen om weer vol aanwezig en gelukkig te kunnen functioneren, zoals ze bedoeld zijn.

De ontmoeting met Klaus Hempfling en voortgaande meetings tussen Jessica en (schrijver) Tony Parsons zijn een belangrijk onderdeel in het doorgeven van wat Dialoog in kan houden voor jou als mens. De combinaties die ik maak met alle paarden zodat zij 100% in dialoog kunnen leven en geven met wat er is.

Wat drijft Jessica als trainer bij dialoog tussen mens en paard
Ik geloof dat het voor iedereen mogelijk is om van een geconditioneerd leven naar een bevrijdend leven te gaan. Dit is niet een doel op zich maar een vanzelfsprekendheid. Wat mij nog meer drijft is de ongelooflijke, bijzondere, eerlijke, open samenwerking met Zefanja.

Haar specialiteit als trainer
Doordat ik niet vasthoud aan concepten en overtuigingen, ontstaat er ruimte voor de ander om terug te komen in zijn of haar oorspronkelijk ontspanning. Wat vanzelf zijn ongekende vorm van vrijheid, kracht, lef en mogelijkheden weerspiegelt.

 

Tamara Dorresteijn

Tamara als persoon
Intuïtief, loyaal, veelzijdig en praktisch persoon met een groot hart voor het welzijn van de paarden.IMG_0297

Drijfveer als trainer bij dialoog tussen mens en paard
Mijn drijfveer als trainer bij dialoog tussen mens en paard is om paarden hun stem terug te geven. Ik doe dit door mensen te informeren en inspireren in wat paard is en wat ze aan basis behoeftes nodig hebben.
Doordat ik ervaring heb met dissecties waaronder mijn eigen paard Jillz heb ik gezien dat gedrag en fysieke problemen echt niet los van elkaar gezien kunnen worden. Hierdoor kan ik een grote vertaalslag maken om mensen te leren door de ogen van het paard naar bepaalde ‘’problemen’’ te kijken.
Waardoor er een betere interactie ontstaat tussen het paard en eigenaar.

Specialiteit als trainer
Zonder oordeel vanuit rust en respect omgang hebben met mens en paard.
Paarden kunnen zien zoals ze zijn.
Vanuit verbinding altijd een manier van omgang vinden wat prettig is voor het paard.

 

Tanja De Bode

Beheerder bij FREE NATURE, excursie leider bij de Koniks paarden

Tanja als persoon
Warmhartig, eerlijk en oprecht, doortastend, deelt graag al haar kennis. 10417790_849669531750508_2642688174448834743_n

Wat inspireert Tanja
Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in dieren en hun natuurlijke gedrag. Tijdens mijn opleiding Dier- en Veehouderij aan de HAS in Den Bosch kwam ik in aanraking met FREE Nature, waar ik sinds 2008 werkzaam ben. Het fascineert me dat ook in het drukbevolkte Nederland zoveel ruimte is voor de natuurlijke leefwijze van paarden. Zodra je dieren de gelegenheid biedt, ontstaat vanzelf een hechte, sterke en stabiele groep waarin plaats is voor het natuurlijke gedrag.

Wat drijft Tanja als team lid voor Dialoog tussen mens en paard 
Sinds 2011 geef ik regelmatig excursies aan paardenliefhebbers. Ik vind het belangrijk om te laten zien hoe het paard zou leven in een zelf gekozen situatie. Welke structuren zichtbaar zijn in de kudde, hoe zij met elkaar leven, hoe ze omgaan met strenge winters en welke kennis zij opbouwen en doorgeven aan hun nageslacht. Dat is de basis voor ieder paard en daardoor onmisbare informatie voor elke paardenliefhebber.

Haar specialiteit
Wat ik in het dagelijks leven observeer in mijn natuurgebied overdragen op groepen. Zo ontstaat er begrip voor de samenleving.